Fysiotherapie

Klachten waarmee de patiënten bij de fysiotherapeut komen zijn zeer uiteenlopend:

  • Pijn
  • Krachtsvermindering
  • Bewegingsbeperkingen
  • Conditionele problemen als gevolg van klachten met de ademhaling en/of circulatie
  • Sportblessures
  • Spanningsklachten

 
De klachten kunnen zijn ontstaan door overbelasting, sporten, trauma, houdingsproblematiek, werk of veroudering.
 
Een fysiotherapeut adviseert , begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Deze stoornissen kunnen zich bevinden in spieren, pezen ,banden en gewrichten . Ook functiestoornissen aan hart, longen, zenuwstelsel, bloedvaten en huid behoren tot het indicatie gebied voor behandeling bij een fysiotherapeut.
 
Behandeling kan op verwijzing door een huisarts of specialist, ook is er de mogelijkheid om zonder verwijzing  de fysiotherapeut te bezoeken, via direkte toegankelijkheid fysiotherapie ( DTF ) .  De fysiotherapeut zal in een eerste gesprek vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan , wat de klacht doet toe- of afnemen, symptomen etc.
 
Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de fysiotherapeut de klachten beoordeld aan de hand van specifieke testen voor het bewegingsapparaat en zenuwstelsel.
Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens kan een diagnose worden gesteld. Samen met de patiënt zullen de gegevens besproken worden om tot een plan van aanpak te komen.
 
De behandeling kan verschillende vormen omvatten, zoals bewegings-, fysische- en massagetherapie.
 
Naast de fysiotherapie zijn er speciale vormen van therapie mogelijk, zoals manuele therapie, kinderfysiotherapie, bekkentherapie, sportfysiotherapie en medische trainingstechnieken . Daarnaast zijn er nog speciale therapievormen voor het behandelen van specifieke klachten.
 
Meer info www.KNGF.nl

Fysio, fysio, Fysio Beek, fysio Beek, Fysio beek, fysio beek, Fysiotherapie, fysiotherapie, Fysiotherapie Beek, fysiotherapie Beek, Fysiotherapie beek, fysiotherapie beek, Fysiotherapeut , fysiotherapeut , Fysiotherapeut Beek, fysiotherapeut Beek, Fysiotherapeut beek, fysiotherapeut beek,

Therapie, therapie, therapie Beek, therapie beek, KNGF.

Meer informatie?