Physical Rehabilitation Training

In de Physical Rehabilitation Training® gaat het er hoofdzakelijk om de belastbaarheid van de u als patient of sporter weer terug te brengen naar het niveau van voor de klacht of blessure of liever zelfs hoger. Belastbaarheid verhogen is het hoofddoel van de behandeling.

De behandeling zal gebaseerd zijn op een individueel trainingsschema dat voortvloeit uit het fysiotherapeutisch onderzoek naar aanleiding van u klacht(en) en hulpvraag.

De therapie zal dan ook alleen op individuele basis plaatsvinden.

Om de belastbaarheid van de patiënt werkelijk te verhogen wordt gebruik gemaakt van actieve therapie. Passieve maatregelen kunnen als begeleiding van de therapie gezien worden, maar uiteindelijk zal structurele training tot - langdurig- functioneel resultaat zullen leiden.

De patient/sporter kan door gerichte training, zijn/haar eigen belastbaarheid en daarmee functie, kunnen bepalen. Hierdoor wordt op een verantwoorde manier sportbeoefening weer mogelijk en zal ook preventie op lange termijn worden bereikt, eventueel in samenspraak met de (vereningings)trainer.

De fysiologisch/biologische wet, de functie bepaalt de structuur en het orgaan/weefsel, is voor de revalidatie van eminent belang om als "rode draad"te hanteren.

Physical Rehabilitation Training® kan worden toegepast bij alledaagse overbelasting klachten van alle weefsels en gewrichten van ledematen en rug, maar ook als revalidatie na operatie aan het bewegingsapparaat of sportletsels en -blessures of als algemene belastbaarheidsverhogende training zonder klachten. In het laatste geval zal de zorgverzekeraar de training niet vergoeden.

Voor verder vragen, informatie of therapie kunt u terecht bij onze  Physical Rehabilitation Training Guido Bouman.

Meer informatie?